Keresés ebben a blogban

2010. május 31., hétfő

Hát ez remek...

Pfü, senki sem panaszkodott, hogy milyen régóta nem került fel friss hír ide.
Pedig vannak ám történések, csupán az időtényező van a naplózás ellen.
Szóval múlt csütörtökön ismét voltunk a Cork-i kórházban, általános vizsgálat céljából. Jellemző volt az alkalomra, hogy 10.30'-ra volt időpontunk, ott is voltunk időben, aztán 10.28'-kor Zsuzsi megkapta a sorszámát: 110-es volt. Rengetegen voltak, egyből le is fagyott a mosoly az arcomról, gondoltam még este is itt fogunk ülni. Kábé 30 percnyi várakozás után jött egy mosolygós doktornő ( én is mosolyogtam, mert Dr. Burke a neve, és mi ugye a Burke Street-en lakunk... ), szóval elvitte Zsuzsit egy "meeting room"-ba... és vissza sem hozta csak 1 óra múlva. A "multis" gyakorlattal rendelkező olvasók tudhatják, hogy ezek szerint ez egy tipikus "míting" volt ;-) Volt időm monitorozni a rendszert, rengeteg ilyen vizsgálóhelyiség van, mindegyikhez hozzárendelve egy kiegyensúlyozott, mosolygós doktornővel. Pörgették a dolgot, de egyáltalán nem kapkodtak, hiszen szemmel láthatóan mindenkire elegendő időt és figyelmet tudtak szánni; ez nagyon tetszett. Az pedig mégjobban, amikor Zsuzsi mosolyogva előkerült és azt mondta, hogy olyan érzése van, mintha a barátnőjével beszélgetett volna. Mindenre kiterjedő vizsgálat volt, ugyanakkor a doktornő kellő figyelmet fordított arra is, hogy személyes maradjon a beszélgetés, sok mindent elárult magáról is, a prakszisáról, a gyermekeiről, sőt még a magyar szomszédairól is ;-)
Persze a legfontosabb az volt, hogy mindent a legnagyobb rendben találtak, vérkép, egyebek minden OK. Rengeteg adatot felvettek és ellátták a kismamát egy nagy csomó infóval, időpontokat adtak a következő vizsgálatokra, a szoptatás-tanfolyamra, sőt, még a baba születését követő első vizsgálatokra is, korrekt volt.
A következő teendőnk már Mo.-on vár ránk, júliusra kértünk időpontot a budai Géndiagnosztikai Központba, a kombinált tesztet már ott fogják elvégezni, persze erről tudnak Cork-ban is. Igen, néhány hét, és otthon leszünk... néhány hét, és tudni fogjuk a mi kis pocaklakónk nemét is :-) Persze ez még nem jelenti azt, hogy el is fogjuk árulni, legyen meglepetés :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése