Keresés ebben a blogban

2010. május 15., szombat

Egan mondja: Igen! ( klikk )


Nos igen, ha amolyan "Bikicsunáj-osan" ejteném ki a scant végző doktornő nevét, akkor stílszerűen IGEN is lehetne :-)
Szóval voltunk Cork-ban és megvan az első ultrahang-felvételünk Pöttömkéről!!!
De előtte a kórházról pár szót: lehangoló volt, hogy ugyanolyan lepukkant, koszos kórházba érkeztünk, mintha csak Mo.-on jártunk volna, a mosdókból kilopkodva a csaptelep, a villanykapcsoló, de még a WC papír is.... Aztán felébredtem rémálmomból, kocsiba pattantunk és nemsokára szembesültünk az Ír való világgal: A Cork University Maternity Hospital valójában egy Hi-Tec üvegpalota, steril, ugyanakkor rendkívül barátságos hangulatú intézmény, ápolt és segítőkész dolgozókkal.
A doktornő is kedves volt, profin tette a dolgát, de azért megvolt a hőn áhított személyes hangulata is a vizsgálatnak. Figyelmes volt, folyamatosan tájékoztatott, hogy mit lát(unk), kommentálta az eseményeket és kuncogott, amikor Pöttömke - talán megunva a vizsgálatot - elkezdett rúgkapálni. Az első két felvétel idején még a klasszikus pózban volt, így sikerült lemérni az ülőmagasságát, aztán ráunt a dologra és a mellékelt képen látható módon produkálta magát. ( Na, itt törött el a mécses. )
Megtudtuk, hogy egyedüli pocaklakó, és azt is, hogy nagyon ügyesen gyarapodik, hiszen az általunk is számolt terhességi idő és a méretei alapján számolt terhességi idő között csupán 1 nap eltérés mutatkozott: az utolsó menstruáció első napját alapul véve pénteken volt 11 hetes és 4 napos, míg az ülőmagassága ( 5cm. ) és a kalkulált teljes magassága ( 8.8cm. )alapján 11 hetes és 5 napos. Így a szülés várható időpontja november 28 vagy 29. Na, erre mondtuk Zsuzsival, hogy: EGAN, igen!
Felhőtlenül boldogok vagyunk, repesünk az örömtől, ami azért eddig is jellemző volt a hangulatunkra, de így, a felvételek bírtokában ez még csak fokozódott.
A következő konzultációra két hét múlva megyünk, az egy általános vizsgálat lesz, addig is lehet nézegetni a képet s találgatni, hogy kisfiú vagy kislány-e Pöttömke! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése