Keresés ebben a blogban

2010. április 24., szombat

Vijayashree

Hát igen, kiderült leendő orvosunk neve, az övét sem egyszerűbb kiejteni, mint az izlandi füstokádó vulkánét: Dr. Vijayashree S. Hiremath. Nem is tudom, talán maradunk majd a "Doktor Úr" megszólításnál, nem lenne szerencsés elviccelődni a nevével. A vicc jut róla eszembe, amikor bemegy a nagy zsiráf meg a kicsi a kocsmába, iszogatnak is rendesen, mindaddig, amíg a nagyobbik le nem fordul a bárszékről. Mondja a kicsi zsiráf a csaposnak: "Apu ma nem bírja a piát!" Erre a csapos: "Puma?? Én azt hittem, hogy zsiráf!" Hangot fog valaki a háttérben, meg is szólal: "Egyik leesett a székről!" Mire a mellette ülő: "Gyík?? A srác azt mondta, hogy puma!"

Szóval nem mindegy, hogy Gizike vagy gőzeke.

Na, a lényeg, hogy leendő kezelő/ultrahangos/szülész/nőgyógyász orvosunk származását tekintve indiai. Nem mintha tele lennék előítéletekkel ( pedig dehogyneeeeeem! ), de azért utánnanézek majd, hogy van-e más alternatíva az orvos személyét illetően. De tényleg csak a biztonság kedvéért. Végülis azt beszéltük Zsuzsival, hogy az ultrahang-vizsgálat után, ami május 10-én lesz, meglátjuk, hogy milyenek lesznek a benyomások.

Rengeteg különbség van a Mo.-i és az írországi terhesgondozási protokollban, ezért kerestünk egy itteni magyar gyermekorvost, aki holnap - reményeink szerint - válaszol majd milliónyi kérdésünkre a terhességgel, a szüléssel illetve a szülés utáni időszakkal kapcsolatban. Nyílván felszedtünk már egy csomó információt, de azért jobb a békesség, mégiscsak egy szakember.

Amint meglesz a májusi ultrahang-vizsgálat és a vérvétel eredménye, már küldjük is tovább a budai géndiagnosztikai központba, hogy ott is kielemezgessék. Egy nagyon kedves és segítőkész orvossal sikerült felvennünk a kapcsolatot, Ő ajánlotta fel, hogy átnézi a leleteket, és júliusban, amikor otthon leszünk Mo.-on, megcsinálja az éppen esedékes kombinált tesztet és UH vizsgálatot. Elméletileg akkor már a Pöttöm neméről is megtudhatjuk a tutit, amit már naggggyon várunk mindketten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése