Keresés ebben a blogban

2011. március 5., szombat

Rémület.


Az elmúlt hetekben volt egy 8-10 napos időszak, amikor Aidan minden este 6-7 óra között belekezdett egy vígasztalhatatlan sírásba, amit általában egy teljesen indokolatlan ilyedtség váltott ki nála; egy nesz, egy apró zörej, stb. De aztán lehet, hogy IJEDTSÉG volt, ezt majd megnézem a hejjesírássi szótárban. Ezek 30-40 percig tartottak, aztán úgy tett, mintha 'misem történt volna. De kábé ilyen arcot vág akkor is, amikor hozzáütögeti a játékait a fejéhez. Edződik. Mint ahogyan az idegrendszerünk is, amire rá is fér, hiszen eléggé rongyolódott abban a bizonyos sírós időszakban. ( Igazság szerint magunk között a legfinomabban úgy jellemeztük Aidan előadását, hogy "üvölt, mint a fába szorúlt féreg", de hát ezt mégsem írhatom egy ilyen nyílvános blogba, nem? ) Érdekes az ÉLET, hiszen valójában túl sok okunk nem lett volna az aggodalomra: fél óra sírás még nem a világ vége, vagy mi. Csakhogy az a kicsiny emberke olyan szinten elkényeztetett minket az elmúlt hónapokban, hogy értetlenkedve álltunk a szitu előtt, amikor rázendített a sírásra, eddig ugyanis a hangját is alig lehetett hallani. Most úgy tűnik visszaállt a korábbi rend, pár napja ismét csend van, szinte csak akkor sír ( és addig ), amíg sapkát húzunk a kobakjára. De akkor minden alkalommal. Genetikailag így van kódolva: izgatólag hat az idegrendszerére a sapi, mindííííg, minden körülmények között. ( Igen: a Támadó Kobra testtartású Alekínyó a favorit! ;-)

Cumi.


Nos, ez is egy igencsak jellemző kép mostanában: Aidan rákapott a "szopizásra". A cumit ritkán kéri, akkor is néhány perc után kiköpi, viszont a kicsiny újjacskáját olyan hangosan cuppogtatja, hogy az emeleten is hallani. :-) Egyelőre hagyjuk, meg aztán mit is tehetnénk...? ;-)

Alvóka.


Aidan még mindig anyatejes táplálásban részesül, amit mindannyian igen nagyra értékelünk. Ez a kép nagyon jellemző rá, amikor egy kiadós cicizés után belealszik az evésbe. Az alvókájával sincs gond, szerencsére az édesanyjától örökölte ezt is: este kilenctől reggel 9-ig általában csak egyszer igényli az étkezést; alszik, mint a mormota. Délelőtt szintén szundít, majd délután, általában séta közben megint egy kiadósat, amivel aztán kihúzza estig. Ma reggel például hamarabb keltem, mint ők... annak ellenére, hogy én hajnali 5-kor feküdtem le, ha-ha! Sebaj, maradjon is így! :-)))

Csörgő.


Február 25-én volt az első olyan nap, amikor Aidan tudatosan nyúlt a játékáért, jelen esetben a képen is látható csörgőért. Persze azért nem kell ezt annyira komolyan venni, jobban örül neki, ha mi adjuk a kicsiny markába! ;-) Szépen fogja s annak rendje és módja szerint a lelkes rázogatások közepette ügyesen lekoccolja vele a fejének bizonyos részeit, amitől persze rendre meglepődik. Kezd ráérezni az ok - okozati összefüggésekre, mi meg mosolyogva nyugtatjuk, hogy ne pánikoljon, nem a Titanic-on van.

Az első gügyögések ( KLIKK )


Február 8.: Aidan tüneményes módon hallatja a hangját! A kedvére való csörgőkhöz, játékokhoz lelkesen "beszél", ezek az első tudatos megnyílvánulásai. Mondani sem kell, Zsuzsival felváltva olvadunk el, amikor Aidan nekikezd egy hosszú "GŰ! HÁGŰ! BRRRR!" monológnak! :-)
A mellékelt dalocskát hallgatva talán érthető, hogy születési hely meg állampolgárság ide vagy oda, igenis az első években a magyar nyelv lesz a meghatározó Aidan életében. Az angolt majd szépen felszedegeti a saját ritmusában, biztos, hogy ebben nem fogjuk sűrgetni, lévén az amerikai és az "Angol" angol is jelentősen eltér egymástól, hát még az Írországban beszélt változat. Szerintünk semmi szükség rá, hogy ezt még az itthoni nyelvtanításunkkal megfejeljük egy jó kis magyaros-dalolós akcentussal. ;-) Nyílván az is szerepet játszik elképzelésünkben, hogy az itteni iskolákban és azok előkészítőiben nagyon segítőkészek a nem angol anyanyelvű gyermekek képzését illetően: tanítási időben, ingyenesen tanítják a lúrkókat az angol nyelvre. Ez ugye gyakorlatilag korai óvodás kortól értendő, addig meg szerintünk éri elég input az utcán, a boltokban, játszótereken, stb. Szóval egyelőre marad a Tavaszi Szél...!

A Zapjának a Kicsi Csillaga! ( KLIKK )


Február 8-án volt általános ellenőrzésen Aidan 3 hónapos kora alkalmából, minden rendben vele, a súlya 6.80 kg. volt, a hossza pedig 62.5 cm.
( A mellékelt dal Zsuzsi nagy kedvence, szerencsére gyakran hallhatja, hiszen ez szól az új Nissan Juke reklámja alatt is. Aidan is szereti, szóval még egy okkal több, hogy az legyen az első szava a Kicsi Csillagomnak, hogy "ÓTÓ" ;-)

Január 31. ( Klikk ide egy kis "SZÉKELY-ért :-)


Január 31-én megkapta Aidan a 6 az 1-ben oltását a GP-től, ahova Marcell is elkísérte. Otthon aztán szundítottak egyet a nagy ilyedtségre :-)

...és a kis családom részére...! ( KLIKK ide. )


Leírhatatlan élmény volt: együtt a gyermekeim!

Látogatóink voltak ( KLIKK! )


Január végén, február elején egy nagyon jó, tartalmas hetet töltött itt velünk a Mama és Marcell. Rengeteg kép készült, ezek jelentős részét majd felteszem a PICASA-ra, amint lesz rá érkezésem.