Keresés ebben a blogban

2011. május 23., hétfő

Még mindig a Királynő.


Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy a Királynő látogatásával kapcsolatban IS megemlíthető ( és örökítendő ) emberi érték a MEGBOCSÁJTÁS és a TISZTELET. Na, ehhez a fenti esemény apropóján hozzátennék még két szintén nagyon fontos fogalmat, úgymint HIT és REMÉNY.
Azt HITTÜK, hogy erre jön majd a Királynő, s REMÉLTÜK, hogy látni fogjuk élőben. Na, nem így történt, ha-ha!
Egész Fethard felbojdult az esemény kapcsán, néhány épület homlokzatát átfestették, az emberek angol lobogót és a királynő fotóját tették az ablakukba, aprósüteménnyel kínálták a szép számban jelen lévő rendőröket, kiálltak az út szélére... mint ahogyan mi is tettük. Mármint a kiállást. Süti és fotó nem volt nálunk, bár így utólag belegondolva azért egy pár zászlócskát rázogathattunk volna határtalan lelkesedésünk közepette.
Szóval az út szélén állva hittünk és reméltünk egy kiscserkész naivitásával, közben a tévében mutatták, hogy már Cashelben van... És egyszerűen nem esett le az a bizonyos tantusz, hogy miért mondják a közvetítésben, hogy Cashelből Corkba megy, holott mi tudtuk, hogy lesz még egy útja Fethardba is. Óóó, igen, volt is egy MAGÁÁÁÁÁÁÁÁN látogatása a királynőnek Coolmoreban. A kis drága Cashelben beült szépen a reá várakozó HELIKOPTERBE és hussss, ügyesen ellibegett magasan a kék égen és közben valszeg jól megnézte Fethardot... madártávlatból. Vaúúúúú! :-)
A napokkal ( hetekkel ) korábban elkezdett biztonsági intézkedések azt célozták, hogy a SZEMÉLYZET nyugodtan át tudjon rongyolni Fethardon a hülye 7-es BMW-ikkel, rendőrmotoros felvezetéssel. Azért ha kenyeret nem is, egy kis cirkuszt kapott a nép, már aki résen volt, mint én. Történt, hogy ( miközben a Királynőt vártuk )egyszercsak nagy dírrel meg dúrral, villódzó fényekkel megjelent az útelágazódásban ( sicc! ) három motoros rendőr, mögöttük ugye a fennt említett luxusautók a nagyra becsült személyzettel... és az első motoros a sisak alól kikiabálva megkérdezte a tucatnyi ott ácsorgó rendőrkolléga egyikét, hogy MERRE KELL MENNI??? Az meg egy laza karlendítéssel eligazította, hogy "datvéj". És akkor ne röhögjek hangosan...
Na a lényeg a lényeg, a mellékelt kép nagyjából akkortájt készült Aidanről, amikor NEM láttuk a Királynőt. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése