Keresés ebben a blogban

2011. április 24., vasárnap

Ezzel a dalocskával kívánunk mindenkinek kellemes Húsvétot! Zsuzsi, Aidan, Isti

A lányoknak sok locsolót, a fiúknak rengeteg piros tojást kívánunk! Legyen szép napotok és... és legyen egy ici - pici sababa, egy kis subi - dubi és persze simi humi vabada, oap, oap tutidubi! ;-)
Részemről idén ennyi a húsvét, mert jártam ugyan zöld erdőben, de éjszaka, szóval nem hogy kék ibolyát, de még lovakat is alig láttam, ezért elnézést kívánok minden érintett hölytől. István
( Mi van??? Miért is lennének lovak az erdőben...?! Na mindegy, ennyit a költői szabadság kontójára, ha-ha! )

2011. április 21., csütörtök

I'm Irish ( Klikk egy kis muzsikáért. )



Gondolkoztam azon, hogy vajon írjak-e kommentet ezekhez a képekhez s ha igen, akkor ugyan mit? Arra jutottam, hogy inkább VÁROM a hozzászólásokat, véleményeket. ( Igen, minden bejegyzés alatt megvan erre a lehetőség, tessék próbálgatni, nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményekre. Az ellenvéleményekre is. )
Csak egy adalék a véleményalkotáshoz: köztudott, hogy borzasztó nagy Magyarországról az elvándorlás, talán még ennél is nagyobb az elvágyódók száma, holott a magyar ember híresen röghöz kötött. A Keresztény Ifjak készítettek egy tízes listát, hogy milyen érvek szólnak az mellett, hogy a külföldön élő honfitársak hazatérjenek. Az egyik ilyen nyomós ok szerintük a Pöttyös Túró Rudi. Szóval Aidan útleveléért ( pontosabban az állampolgársági kérelemért ÉS ebből adódóan az útlevélért ) Írország második legnagyobb városába, Cork-ba kellett mennünk. Ha már ott voltunk, felkerestük a magyar boltot is, többek között ugye Túró Rudi miatt is. A tulajdonos hölgy elmesélte, hogy a lejáró szavatossági idő miatt tízessével szokta kidobni a T. Rudit, mert nem fogy el... Írországban, a magyar boltban egy igazi magyar unikum. Na erről ennyit.

2011. április 13., szerda

Aidan első tengerpartos kirándulása.


Kábé 2 órát töltöttünk a tengerparton fel s alá sétálgatva. Volt néhány 2-3 éves forma ( vélhetőleg Ír ) gyerkőc, akik ez idő alatt végig a parti homokban ( sárban ) ültek derékig a dermesztő latyakban, miközben szüleik vígan traccsoltak mellettük. Megszokhatatlan látvány. Nyílván mi is azért mentünk le, mert nagyon szép idő volt, hétágra sütött a nap, de könyörgöm, a 15 fok azért még nem kánikula. Legalábbis nekünk nem az.

Klikk ide, de csak saját felelősségre...!


ESTI MESE AIDANNEK... ÉS MINDEN ÍNYENCNEK:
Hówithe és the seven törps.
Hole volt, hole nem volt, lived egy king meg egy queen. Egy day, nekik lett egy daughter. Her haja volt mint ében. S her skin like hó. Így lett her name: Hówithe.
Mindenki volt happy, de queen meghalt in TBC. Hówithe's apja lett nagyon sad and Hówithe too. But nem sokkal after the king gondoled that: ,,Kell feleség to me!"
So after pár hét, the king megérkezedett with egy nő. She lett a nem quen. But jött influenza so the king elpatkoled too. Maradt hát Hówithe és the Mostoha. The Mostoha was very gonosz and she had a tükör. She often kérdezte a tükröt: ,,My tükör, my tükör tell me: I am the legszebb or nem?" Erre a tükör: ,,You ars so-so, but Hówithe is szebb mint you!"
Erre a Mostoha very angry lett. Felbéreled a vadász to kill Hówithe. But vadász's szíve was lágy as méz, so he nem tudta kill Hówithe. Hówithe így stayed in erdő, where sok állat van.
Hówithe találed egy house, ami was very kicsi. Be is mened és rögtön el is sleepedt. End of the day, the törps coming haza, és they látják that valami nem OK. They with ész like Colombo's rájöttek, hogy one itt valaki. Erre már Hówithe is felébrededt és fast elmondta me az ő troubleja. A seven nyomorék befogadni Hówithe, hogy majd she cook and takarít rájuk.
Mean while the gonosz Mostoha rájött, that Hówithe még lives. Főzött gyorsan almakompót, with méreg, hogy kill Hówithe with saját kezűleg. Másnap the törps went to bánya for arany, and Hówithe was left egyedül. Aztán come the gonosz Mostoha, mint egy granny, with the almakompót and said to Hówithe: ,,You voltál me so kedves és adtál water to me, hogy now én give you kis almakompót."
So, hát Hówithe meg is ate it and meg is dögled tőle.When the törps arrived at házukba, they láted that Hówithe is halott. Their szívük were zokoging and they épitetted big-big koporsó with üvegfedél, to beletenni Hówithe.
Then come the királyfi on his fehér horse and csókoled Hówithe on ajak, mert he was kicsit necrophil, but Hówithe is felébreded a meglepitől. The törps haert hypertrophysaled from the öröm. And the királyfi felülteted Hówhite on his fehér horse and they elmened a lemenő nap felé.
The törps were very boldog, mert know that the Mostoha lebucskázed hazafelé menet egy big stoneról. And mindenki volt happy, and lived happy, míg el nem jött a pestis.
End of mese.

Husi ( Klikk ide egy kis játszótéri hancúrért...! )


Közkívánatra íme egy közeli totál Aidanről. Kétségtelenül jó húsban van a legény, hiába na, az anyatej jótékony hatása. Más kérdés, hogy az a bizonyos anyatej a hamburger-sültkrumpli-kóla szuperhármastól termelődik a legjobban. ( Nyugi minden ÖKO-BIO-NATURA-EZO beállítottságú anyukának, csak viccelek... )
Túl sokat még nem mozog a bébi, így egyelőre csak tartalékol a küzdelmesebb időkre, de hát még nem maradt le semmiről. Szépen emelgeti a fejét, sugárirányú forgásokat csinál, meg tengelyirányú félfordulatokat... aztán jól megsértődik, amikor segítünk neki átbillenni. Majd ha nagyobb lesz, akkor Ő is szépen lejár majd a játszótérre testedzeni, mint a videón látható... őőőő, hmmmm... LÉNY. Csak azt nem értem, ha ilyen csávók szórakoznak valahol a harlemi gettóban, akkor kik produkálják magukat az Olimpiákon?! Ja igen, hát az amatőrök.

2011. április 1., péntek

Klikk ide, hogy megtudd: miben különböznek a cicák a kutyáktól?!


Ja igen, majd elfelejtettem: úgy döntöttünk Zsuzsival, hogy Aidan névnapját február 22-ére tesszük abból az apropóból, hogy ... hmmm, hogy is mondjam? ;-) Szóval onnan datálódik az "Aidan-féle időszámítás".

Aidan és Maki Úr ( Klikk ide egy kis édességért! )

Oltás.


Március 28-án, hétfőn megkapta Aidan a következő adagját oltásból. ( 6 az 1-ben + MenC ) Mindkét combjába kapott szurit, nagyon jól viselte, éppen csak a nővérkétől kapott frászt, de aztán túltette magát rajta. Nem lázasodott be tőle ( mármint a szuritól ), éppen csak egy kicsit volt levert, aluszékony.
Amúgy gyönyörűen fejlődik, napról napra nyílik az értelme, amit igen jó érzés megtapasztalni. Kíváncsi, érdeklődő, már lehet vele viccelődni. Legújabb szokása a sikongatás, ezt gyakran alkalmazza hangulatának kinyilatkoztatása céljából.
A másik jelentős változás az eddigi csecsemős viselkedéshez képest, hogy mindenáron fel akar ülni, illetve ülve akar maradni. Általában marad is, elég hosszú ideig tartja magát, nézelődik, "beszélget", aztán ha megunja akkor némi riadalmat keltve bennünk előrehajlik egészen az orráig - mármint Zsuzsi szerint. Erre én azt szoktam válaszolni Zsuzsinak, hogy hiszem ha látom, mert lehet, hogy hülye vagyok, de azért okos nem. Így beszélgetünk, némiképp tartva attól, hogy Aidan ilyen közegben fog felcseperedni. Szóval ezt az orráig előrehajló Aidant még nem sikerült fotó formájában megörökíteni, úgyhogy marad ez az "olvasós" kép.