Keresés ebben a blogban

2011. január 23., vasárnap

"Ha-ha, elfoglaltam a helyedet, Apa!" ( klikk )

Egyre többet alszik hason a kisember. ( klikk )


A múltkot láttam egy ripotot a TV-ben Réz Andrással, ahol azt nyilatkozta ez a nagytiszteletű ember, hogy szerinte akkor járunk el a leghelyesebben, ha úgy bánunk a gyermekeinkkel, mint az ÁLLATOK! Elmeséltem Zsuzsinak is ezt a mondatot, kerekedett is a szeme rendesen... aztán leesett neki a tantusz s bőszen helyeselni kezdett, igazat adva ezzel az esztétának. Várjuk az olvasói véleményeket ezzel a kijelentéssel kapcsolatban. ( Minden blogbejegyzés alatt van egy "megjegyzés" gomb, amire kattintva közzé lehet tenni a véleményeket. Ettől egy kicsit interaktívvá válik a történet s végre mi is olvashatunk Tőletek valamit. Köszönjük! :-)

Egy kis testedzés Aidan módra

Aidan várja a fürcsit: Ne duma Mama! Bazseva! ( KLIKK! )


Aidan remekül van, szépen fejlődik, minden nap produkál valamit, amitől elalélunk Zsuzsival. Türelmes, egyre nagyobb érdeklődést mutat az Őt körülvevő dolgok iránt, nézelődik, rácsodálkozik a világra. Pénteken oltást kapott a Clonmel-i oltóközpontban, Zsuzsi elmondása alapján ott is vagány volt, éppen csak felsírt, de aztán gyorsan visszaaludt. ( Én dolgoztam, ezért csak a hazaútjukat tudtam megoldani ebédidőben. )

2011. január 8., szombat

Jóllakott óvodás


Aidan éppen két hónapos. Valóban nagyon elégedett tud lenni szopizás után, ha nem alszik el azt követően, akkor mindig csinál egy kis "zenés" műsort.

Mosoly


Aidan kábé 6 hetes kora óta mosolyog tudatosan, tehát megfelelő inger esetén fülig szalad a kicsiny szája a legénynek, mi meg olvadunk el azon nyomban :-) Ezzel párhuzamosan a hangját is próbálgatja, rendszeresen "cicázik" vékony hangján, általában olyankor amikor éhes: a sírást megelőzően hangosan reklamálva hiányolja a tejcit.

Le gach dea ghuí i gcóir na Nollag agus na hAth bhliana!


Szóval Zsuzsi nevében is mindenkinek a legjobbakat kívánjuk az új esztendőre... most éppen Ír (gaelic) nyelven, a kiejtést mindenki fantáziájára bízzuk.

2011. január 2., vasárnap

BÚÉK!


Mivel már többen is kérdezték, hogy milyen oltásokat kap illetve fog kapni Aidan, megpróbálom összefoglalni:

SZÜLETÉSKOR:
BCG ( Bacille Calmette - Guérin, tuberkulózis )

2 HÓNAPOS KORBAN 6 az 1-ben + PCV ( január 4-én ) :
- Diphtheria ( torokgyík )
- Tetanus
- Pertussis ( szamárköhögés )
- Polio ( gyermekbénulás )
- Haemophilus Influenzae B ( Torok-, középfül-, tüdő-, arcüreggyulladás stb. ellen, nincs köze az influenzához. )
- Hepatitis
+ PCV ( Pneumococcal Conjugate Vaccine, agyhártyagyulladás )

4 HÓNAPOS KORBAN 6 az 1-ben + MenC ( Meningococcal C, gennyes agyhártyagyulladás )

6 HÓNAPOS KORBAN 6 az 1-ben + PCV + MenC

12 HÓNAPOS KORBAN: MMR
- Measles ( kanyaró )
- Mumps
- Rubella

13 HÓNAPOS KORBAN : MenC + HIB ( Haemophilus Influenzae B )

4-5 ÉVES KORBAN 4 az 1-ben + MMR :
- Diphteria
- Pertussis
- Polio
- Tatanus
+ Measles, Mumps, Rubella

11-14 ÉVES KORBAN : TD ( Tetanus, Diphteria )

Asszem ennyi, de majd menet közben úgyis kiderül. Továbbra is tartom magamat ahhoz a véleményemhez, hogy JOBB az itteni egészségügyi ellátás, mint a magyar, szóval most sem aggódunk azon, hogy vajon mindent megkap-e Aidan az egészsége védelmében.

Remélem a blog olvasói meg a 2011-es esztendőre jól be vannak oltva betegség, rosszkedv, szomorúság, sikertelenség meg minden egyéb nyavaja és kórság ellen, kívánom, hogy ennek jegyében telljen az idei év! BÚÉK!