Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 11., szerda

Nyári összefoglaló

Kicsit megcsúsztam az írással, pedig bőven lett volna miről beszámolni:
- Június 29-én, kedden éreztem először Pöttömke mocorgását Zsuzsi pocakjában! Nagyon határozott volt, semmi mással össze nem hasonlítható élményt nyújtva, volt vidámkodás rendesen.
- Zsuzsi volt a Géndiagnosztikai Központban, ahol mindent rendben találtak a kombinált tesztnél, majd a következő napon a 3D és 4D ultrahang-vizsgálatnál is. Ott és akkor derült ki, hogy Pöttömke FIÚ, úgyhogy innentől kezdve Pöttöm Úrfi a megszólítása! :-) Mondanom sem kell ( de azért mondom, mert nagyon jólesik ): leírhatatlan volt az öröm!
- Még a szabadság vége előtt sort kerítettünk egy újabb nőgyógyászati illetve ultrahangos-vizsgálatra, ahol szintén mindent rendben találtak... s szintén megállapították, hogy a kis pocaklakónk fiúcska! :-))) Erre a második vizsgálatra Tatabányán, Dr. Lollok által került sor, és nem lehet szó nélkül elmenni a színvonal nagyszerűsége mellett, legyen szó a szakmai hozzáértésről, a hozzáállásról, a tisztaságról, egyszóval csillagos 5-ös a doktor úrnak! ( A Géndiagnosztikai Központban tapasztaltakról talán majd egy másik alkalommal, de meg kell mondjam: nem voltunk elájulva tőle. )
- Augusztus 5-én voltunk Cork-ban újabb vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Annyi a változás, hogy maximális kapacitással működik a kórház és a szülészet, ezért elsősorban a körzetileg odatartozó kismamák ellátást végzik, így a következő vizsgálatra már Mitchelstown-ba kapott Zsuzsi időpontot, ami félúton van a lakóhelyünk és Cork között. Mivel a Szülés Felkészítő Tanfolyamot meg Clonmelben tartják majd, úgy döntöttünk, hogy a következő vizsgálatokat is már Clonmelben végeztetjük el, hiszen értelmetlen lenne két-három irányba rohangálni, főleg az utolsó hónapokban.
Persze azért Zsuzsi még körülszimatolt a Clonmel-i kórház szülészeti és nőgyógyászati részlegében, csak a megnyugvás kedvéért. Kriszti barátnője is Clonmel-ben fog szülni heteken belül, s a napokban volt az aktuális vizsgálatokon, ahova Zsuzsi is elkísérte, így megbizonyosodhatott arról, hogy milyenek a körülmények a megyei kórházban: nyugodt lelkiismerettel vállalható.

Mivel véges az ebédidőm, ezért hamarosan folyt. köv.